Tuesday, 12 November 2013

no title.

Assalamualaikum gadis-gadis dan jejaka-jejaka yang dirahmati Allah sekalian.

    

Actually, i dont have any ideas at all. but its okay, rasanya  dah lama tak menaip dekat blog ni. link blog sendiri pun dah lupa. teruk kan? tak banyak yang berubah dalam hidup aku. seperti biasa, masih menjadi manusia yang normal dan masih lagi diberi peluang menghidu oksigen. At the same time, im trying to be a great muslimah, great student, great daughter of my parents. that's all. 

semakin meningkat usia, semakin aku sedar. kehidupan dekat luar tu bukan macam kita main pondok-pondok. Sudah tiba masanya aku menjadi manusia yang matang dari segala aspek. insyaAllah. sudah tiba masanya aku berdikari. sudah tiba semua masanyaaaa. 

Dugaan? biasalah. manusia mana yang tak pernah terima dugaan. right? whatever it is, sabar dan percaya pada Maha Pencipta. mungkin Allah bagi dugaan untuk tarik kita dekat dengan dia. berbaik sangka lah kepada Allah :)



Thanks For Reading. Like If You Like :)

Tuesday, 26 June 2012

ASSALAMUALAIKUM PEEPS

coretan seorang mahasiswi baru yang berada di Uitm Segamat sebagai junior.
kehidupan di Universiti amat menakutkan dan we as a student need to survey to got DL(dekan).
survey to eat,survey to get knowledgeee *sorry broken english :)
dah sampai tahap ini, baru aku rasa besarnyaa harapan ibu ayah kita terhadap kita, sometime rasa tak yakin, takut... apa yang diharapkan tak menjadi kenyataan.
bila fikir-fikir balik, Ya Allah.... besarnyaa pengorbanan ayah ibu kita demi anak-anak diaaa *kesat air mata
dan time ni jugaklaa kita rasa pentingnyaa bahasa inggeris tu sebenarnya especially UiTM because 100 per cent in English, ayoooo botak kepala.
time ni jugak la aku menyesal sebab tidur time english masa kat sekolah duluuuu.
sekarang? ni makan diaaaa. tercengang-cengang bila lecturer membebel BI kat depannn.
PENGAJARAN.
bila jadi junior, aku rasa semua mata pandang aku macam aku penah bunuh orang, come on laa tak pernah tengok orang kee?! sabar k ana sabar.
time ni juga kita akan rendah diri yang amat terendah bila classmate and roomates moree and more intelligent. huh!
kerdilnyaaaa aku.
rasa macam nak menangis bila fikir semua tuu.



25 days at UITM SEGAMAT
sekian.



Thanks For Reading. Like If You Like :)