Tuesday, 26 June 2012

ASSALAMUALAIKUM PEEPS

coretan seorang mahasiswi baru yang berada di Uitm Segamat sebagai junior.
kehidupan di Universiti amat menakutkan dan we as a student need to survey to got DL(dekan).
survey to eat,survey to get knowledgeee *sorry broken english :)
dah sampai tahap ini, baru aku rasa besarnyaa harapan ibu ayah kita terhadap kita, sometime rasa tak yakin, takut... apa yang diharapkan tak menjadi kenyataan.
bila fikir-fikir balik, Ya Allah.... besarnyaa pengorbanan ayah ibu kita demi anak-anak diaaa *kesat air mata
dan time ni jugaklaa kita rasa pentingnyaa bahasa inggeris tu sebenarnya especially UiTM because 100 per cent in English, ayoooo botak kepala.
time ni jugak la aku menyesal sebab tidur time english masa kat sekolah duluuuu.
sekarang? ni makan diaaaa. tercengang-cengang bila lecturer membebel BI kat depannn.
PENGAJARAN.
bila jadi junior, aku rasa semua mata pandang aku macam aku penah bunuh orang, come on laa tak pernah tengok orang kee?! sabar k ana sabar.
time ni juga kita akan rendah diri yang amat terendah bila classmate and roomates moree and more intelligent. huh!
kerdilnyaaaa aku.
rasa macam nak menangis bila fikir semua tuu.



25 days at UITM SEGAMAT
sekian.



Thanks For Reading. Like If You Like :)